Samatma Consultancy | Rawie Sewnath
16055
page,page-id-16055,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Rawie Sewnath

artboard-1

Rawie Sewnath

 

Ik ben een Hindoestaan, geboren in het multiculturele Suriname en ben opgegroeid in Nederland. Vanwege het opgroeien in twee culturen, mijn jarenlange werkervaring als geestelijk verzorger in multiculturele teams in de zorg (ziekenhuis, psychiatrie, verpleeghuiszorg) en het gevangeniswezen ontdekte ik de keerzijde van de integratiemedaille. In de loop van mijn professionele loopbaan én als vrijwilliger/adviseur bij verschillende (non)profit-organisaties kwam ik tot het besef dat veel Hindoestanen in Nederland behoren tot een groep die op verschillende fronten een goed imago heeft, maar tegelijkertijd te kampen heeft met uiteenlopende problematiek. Zelfmoord onder jongeren, overmatig alcoholgebruik, chronische ziekten zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, hartklachten, subassertief gedrag, eenzame ouderen enz. Een belangrijke drijfveer vanuit het hindoe gedachtengoed is dienstbaarheid – sewa .

Mijn loopbaan en opleiding in het kort

Office manager voor bedrijfsmaatschappelijk werkers en arbopsychologen bij de Arbo Management Groep tevens lid van de Ondernemingsraad. Freelance hindoe geestelijk verzorger bij het Ministerie van Justitie. Algemeen geestelijk verzorger met hindoe identiteit bij Flevoziekenhuis Almere tevens OR-lid met speciale aandacht voor diversiteit in de zorg. Geestelijk verzorger bij Transvaal (Surinaams-Hindoestaans verzorgingshuis), GGzCentraal, Cordaan (Anton de Komplein, De Buitenhof en De Diem). Meditatieve massagepraktijk. Gastdocent Academie voor PsychoSociaal Welzijn Utrecht. Het geven van adviezen, lezingen en voorlichting aan particulieren en organisaties, tevens columnist voor diverse websites en bladen op het gebied van onderwijs, religie en cultuur. Voorzitter van Sew-a-nath Foundation en Kring Hindoe Geestelijken. Lid van de contactgroep hindoes en christenen. Lid Raad van Toezicht stichting Indra.

Fysiotherapie-opleiding Hogeschool Midden Nederland, Nederlandse Opleiding Hindoe Geestelijke (NOHG), cursus vertrouwenspersoon, contractstudent Universiteit Leiden (Indiase filosofie en multiculturele context van geestelijke verzorging), cursus Geestelijke zorg in organisaties en moreel counseling en moreel beraad Radboud Universiteit Nijmegen, cursus Counseling, cursus Opvang na traumatische gebeurtenissen, pastorale supervisie Parnassia, Klinisch Pastorale Vorming Protestant Theologische Universiteit (PThU), master Religiewetenschappen specialisatie Spiritual Care traject hindoeïsme aan de Vrije Universiteit Amsterdam, cursus Didactiek, cursus Intuïtieve Ontwikkeling, cursus OSHO meditatiebegeleider,  cursus klankschalen meditatiebegeleider, cursus numerologie, lid van de beroepsvereniging van geestelijk verzorgers (VGVZ), Kwaliteitsregister van geestelijk verzorgers (SKGV) en Raad voor Institutioneel Niet-Gezonden Geestelijk Verzorgers (RING-GV).